Szováta Város Önkormányzata
Válasszon nyelvet:
Szováta Város Önkormányzata
Szováta város weboldala
Főút 155. szám, 545500, Szováta +40 265 570 218 sovata@cjmures.ro

POLGÁRMESTERI HIVATAL

HELYI TANÁCS

SZOVÁTA VÁROS

ONLINE SZOLGÁLTATÁSOK

A MEDVE-TÓ KÖRÜLI VÉDETT TERÜLET

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK

KAPCSOLAT

VÁROSI ÚJSÁG

TURISZTIKA

HASZNOS LINKEK

SZOVÁTA TERKEP
Hírek, közlemények

Információk a Startup-Up Nation programról. A kifizetési kérelmek benyújtási határidejének meghosszabításáról.

informare_program_startup_nation.pdf

Külföldi munkavállalással kapcsolatos fontos tudnivalók.

material_informativ_munca_in_strainatate.pdf

Kis farmok fejlesztésére igényelhető vissza nem térítendő támogatás - 2019-07-19

A 2014–2020-as Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR 2020) keretében meghirdetésre került a 6.3 intézkedés aminek keretén belül  kis farmok fejlesztésére igényelhetnek 15.000 Euro vissza nem térítendő támogatást a gazdák.

Háztartási elektromos hulladékok begyűjtése - 2018-04-18

Elektromos háztartási cikkek, gépek, eszközök begyűjtésére újra sor kerül 2018 Április 21-én, szombat 09.00 – 17.00 óra között. 

Adó-ügyi értesítések, közlemények - 2018-03-25

A szovátai polgármesteri hivatal emlékezteti a természetes (magán) és jogi személyeket, hogy a 2018. évre vonatkozó ingatlan-, telek-, és gépjárműadó befizetésének első határideje 2018 március 31.

Tavaszi nagytakarítás - a havazás miatt MÓDOSULTAK AZ IDŐSZAKOK - 2018-02-16

Időben szeretnénk tájékoztatni a tisztelt szovátai lakosokat, hogy a közelgő tavaszi nagytakarítás időszaka alatt az önkormányzat megszervezi a kerti és házkörnyéki takarításból származó hulladék, ágnyesedék és gaz elszállítását, A HÁZTARTÁSI SZEMÉT KIVÉTELÉVEL.

ÉRTESÍTÉS! - 2018-01-19

Szováta Város Önkormányzata felhívja a lakosság és a vállalkozók figyelmét a 34. sz. Helyi Tanácshatározatban előírt kötelezettségeikre, melyek szerint a tulajdonukban és/vagy bérleti használatukban levő ingatlanok előtt kötelesek a gyalogjárók, járdák hótól és jégtől való mentesítésére, az esővíz lefolyók tisztán tartására.  

Közlemény - 2018-01-09

A Szováta Önkormányzata az adófizetők tudomására hozza hogy a 2018- as helyi adó és illetékeket január 10 -től lehet befizetni.

Áldott, békés, szeretetteljes Húsvéti Ünnepeket kívánok - 2017-04-14

Szováta Önkormányzata nevében Fülöp László Zsolt polgármester. 
A POLGÁRMESTER ÜZENETE

Szovátát talán nem lehet röviden bemutatni. Nem elég elmondani róla, hogy Erdély egyik leghíresebb fürdővárosa, hiszen több ennél. Az sem elegendő, hogy az erdélyi üdülővárosok legfestőibb kisvárosa... ennél is több.

Székelyföld egyik legfiatalabb városa Szováta, melynek nevével együtt emlegetik a sósvizeket, mondhatni világszerte ismerik ezek gyógyhatását. De Szovátáról úgy is beszélhetünk, mint az üdülés, a felszabaditó pihenés városáról, hisz magas hegyeivel, erdeivel, tavaival mintha csakis erre lett volna teremtve. A Medve-tó minden évben hazai és külföldi turisták ezreit csalogatja városunkba, akik a sósvizű tó, valamint a szovátai szabadság élményteli emlékét viszik magukkal.

A vendéglátást az erre szakosodott turisztikai egységek biztosítják, a lakosok vendégszeretetéről pedig mi sem tanúskodik jobban, mint a régi vendégek évente történő visszalátogatása és a turisták számának évről évre történő gyarapodása.

Szováta a folyamatos fejlődés korát éri úgy a turizmus, mint az ipar terén, s e fejlődés gyorsításában, gyarapításában az önkormányzat jelentős részt vállal. A XX. század elején épült, gazdagon díszített villák turistalátványosságnak számítanak, melyek szomszédságában modern épületek sorakoznak. A kezdetiség és fejlődés, a múlt és jelen ötvöződése ez , mely Szováta  város jövőképét sejteti. S egy jövőképpel rendelkező üdülőhelyet bizakodva lehet ajánlani úgy az ide látogató, mint az itt lakók számára.

Tisztelettel köszöntök honlapunkon minden látogatót, remélve, hogy városunk polgárai számára ugyanúgy hasznos információforrásnak bizonyul, mint azok számára, akik turisztikai vagy üzleti céllal keresik fel városunkat.

Fülöp László Zsolt 

polgármester