Primăria Sovata
Alegeți limba:
Primăria Sovata
Site-ul orașului Sovata
Str. Principală Nr. 155, 545500, Sovata +40 265 570 218 sovata@cjmures.ro

DESPRE INSTITUȚIE

CONSILIUL LOCAL

ORAȘ SOVATA

SERVICII ONLINE

REZERVAȚIA NATURALĂ LACUL URSU

INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

ZIARUL ORASULUI

TURISM

LINKURI UTILE

HARTA SOVATA
<< Înapoi

Cetăţeni de onoare

 

Kusztos Endre

Artist pictor , grafician de remarcă al oraşului Sovata , membru al Academiei de Arte Plastice Maghiare

Anul acordării titlului - 1994

 

Csortán Márton

Doctor în ştiinţe juridice , ştiinţe economice şi sociologie , denumit „ învăţătorul poporului” , care a avut un rol decisiv în viaţa culturală a oraşului

Anul acordării titlului - 2000

 

Bíró  István

Titlu acordat post-mortem directorului Centrului de Perfecţionare Teleki din Sovata , secretarul şef al Uniunii Pedagogilor Maghiari din România

Anul acordării titlului - 2000

 

Soós Béla

Pentru recunoaşterea meritelor deosebite şi ca semn de mulţumire al  întregului oraş pentru cei 42 de ani  petrecuţi în serviciul  comunităţii locale ,  desfăşurând activitate medicală constantă cu un devotament demn de respect 

Anul acordării titlului - 2008

MESAJUL PRIMARULUI

Sovata, cel mai faimos oraş balneoclimateric şi cea mai pitorească staţiune al Transilvaniei, este aproape imposibil de prezentat în doar câteva cuvinte.

Sovata este un nume reprezentativ pentru apele sărate şi efectele benefice ale acestora, cunoscute atât în ţară cât şi în întreaga lume. Munţii săi înalţi, pădurile înconjurătoare şi lacurile sărate par să fi fost create tocmai spre încântarea şi odihna turiştilor. Lacul Ursu atrage anual mii de turişti din ţară şi din străinătate, care plec cu amintiri de neuitat, oferite atât de lacurile sărate cât şi de peisajele naturale pitoreşti întâlnite aici. Calitatea serviciilor turistice este garantată de către unităţi specializate cu grad de comfort ridicat şi ospitalitatea locuitorilor asigură satisfacţia vizitatorilor de pretutindeni.

Vilele de lemn bogat ornamentate din staţiunea Sovata , construite în primele decenii ale sec.XX, constituie un patrimoniu arhitectural şi artistic pentru societatea de azi, fiind şi ele o atracţie pentru turişti.

Industria şi turismul în Sovata cunosc o dezvoltare susţinută, asigurată de instituţiile administraţiei publice locale - dinamismul acestui proces recomandă localitatea atât turiştilor cât şi investitorilor.

În calitate de primar al oraşului Sovata, adresez un sincer bun venit tuturor celor care accesează acest site, sperând că informaţiile oferite vor veni în sprijinul cetăţenilor, şi totodată vor trezi dorinţa vizitatorilor de a cunoaşte mai îndeaproape bogăţiile oferite de acest loc pitoresc.

Fülöp László Zsolt 

Primar