Szováta Város Önkormányzata
Válasszon nyelvet:
Szováta Város Önkormányzata
Szováta város weboldala
Főút 155. szám, 545500, Szováta +40 265 570 218 sovata@cjmures.ro

POLGÁRMESTERI HIVATAL

HELYI TANÁCS

SZOVÁTA VÁROS

ONLINE SZOLGÁLTATÁSOK

A MEDVE-TÓ KÖRÜLI VÉDETT TERÜLET

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK

KAPCSOLAT

VÁROSI ÚJSÁG

TURISZTIKA

HASZNOS LINKEK

SZOVÁTA TERKEP
Összetartozunk

 

Tata Város Önkormányzata a Magyar Kormány támogatásával 100 oldalas kiadványt jelentetett meg 2017-ben abból az alkalomból, hogy Tata testvérvárosi kapcsolata a felvidéki Szőgyénnel 20, Szovátával 15, a délvidéki Magyarkanizsával 5 éves. A kiadvány publikálása a következő célokat szolgálja:

1. Összegzés: annak bemutatása, hogy a három határon túli magyar településsel fenntartott testvérvárosi – és további kárpát-medencei – kapcsolatai révén Tata milyen módon vesz részt a magyarság nemzeti összetartozásának erősítésében.

2. Ismeretterjesztés (elsősorban a fiatalokra gondolva): megemlékezés azokról a nemzeti sorsfordulókról, amelyek közös történelmünk részeként összekötő kapcsot jelentenek a négy fenti település között.

3. A kapcsolatok továbbépítésének, kiszélesítésének elősegítése: azáltal, hogy a kiadvány bővebb információkkal szolgál az olvasóknak a négy településről és e települések mindazon intézményeiről, szervezeteiről és hagyományos rendezvényeiről, amelyek fontos szerepet játszanak vagy játszhatnak a jövőben a kapcsolatok alakításában.

A POLGÁRMESTER ÜZENETE

Szovátát talán nem lehet röviden bemutatni. Nem elég elmondani róla, hogy Erdély egyik leghíresebb fürdővárosa, hiszen több ennél. Az sem elegendő, hogy az erdélyi üdülővárosok legfestőibb kisvárosa... ennél is több.

Székelyföld egyik legfiatalabb városa Szováta, melynek nevével együtt emlegetik a sósvizeket, mondhatni világszerte ismerik ezek gyógyhatását. De Szovátáról úgy is beszélhetünk, mint az üdülés, a felszabaditó pihenés városáról, hisz magas hegyeivel, erdeivel, tavaival mintha csakis erre lett volna teremtve. A Medve-tó minden évben hazai és külföldi turisták ezreit csalogatja városunkba, akik a sósvizű tó, valamint a szovátai szabadság élményteli emlékét viszik magukkal.

A vendéglátást az erre szakosodott turisztikai egységek biztosítják, a lakosok vendégszeretetéről pedig mi sem tanúskodik jobban, mint a régi vendégek évente történő visszalátogatása és a turisták számának évről évre történő gyarapodása.

Szováta a folyamatos fejlődés korát éri úgy a turizmus, mint az ipar terén, s e fejlődés gyorsításában, gyarapításában az önkormányzat jelentős részt vállal. A XX. század elején épült, gazdagon díszített villák turistalátványosságnak számítanak, melyek szomszédságában modern épületek sorakoznak. A kezdetiség és fejlődés, a múlt és jelen ötvöződése ez , mely Szováta  város jövőképét sejteti. S egy jövőképpel rendelkező üdülőhelyet bizakodva lehet ajánlani úgy az ide látogató, mint az itt lakók számára.

Tisztelettel köszöntök honlapunkon minden látogatót, remélve, hogy városunk polgárai számára ugyanúgy hasznos információforrásnak bizonyul, mint azok számára, akik turisztikai vagy üzleti céllal keresik fel városunkat.

Fülöp László Zsolt 

polgármester